Related Articles

20 users responded in this post

Subscribe to this post comment rss or trackback url
User Gravatar
Oana said in April 1st, 2010 at 6:37 pm

Jesus!

User Gravatar
erikk said in April 1st, 2010 at 6:40 pm

E TORTA OLIMPICA DIN 2010 , NU STII?:))

User Gravatar
Adrian SM said in April 1st, 2010 at 6:44 pm

Io cred că e nevoie urgentă de o reformă religioasă… Ştiu de faze oarecum tragicomice petrecute la biserica Németi din Satu Mare. Probabil Martin Luter se suceşte în mormânt de ruşine…

User Gravatar
thorlundson said in April 1st, 2010 at 6:50 pm

Io nu pot pricepe (ka-s mai…) de ce te agiti atata – e o pseudo-stire publicata de…”I.Z.”, care publica astfel de kestiutze non-stop. Prin urmare : nu ai gasit si tu un subiect mai adevarat de care sa te minunezi (chipurile !?) sau chiar esti in pana de spirit de observatie ?

User Gravatar
Adrian SM said in April 1st, 2010 at 7:55 pm

I.Z.= Dezinformaţia Zilei.. :)

User Gravatar
Cristian said in April 1st, 2010 at 8:13 pm

Stai asa !!!! nu te grabi….
Cica in seara de Paste lumina care o vezi tu se aprinde in fiecare an ca rezultatul unei minuni…
Nu stiu cat de adevarat sau nu e, dar cred ca in ideea asta vor ei sa aduca lumina de acolo.
Daca e o chestie divina sau o smecherie aprinderea acelei lumanari (lumini) habar nu am.

User Gravatar
Oana said in April 1st, 2010 at 9:09 pm

Cristian, adica vine ingerul, nevazut si nesimtit si aprinde lumina? Asa v-au prostit si cu fecioara. Jesus!

User Gravatar
Cristian said in April 1st, 2010 at 9:30 pm

Oana !!! W8 …eu ziceam ce cred unii…eu am zis ca nu ma pronunt :) G man…nu pot sa fiu eu cel care ii judeca pe cei care vor sa creada ca e asa.
Sunt eu in pozitia de a spune despre Budisti ca , credinta lor e o prostie sau acelasi lucru despre musulmani sau crestini…?
Poate pentru multi e o speranta ca mai exista minuni si se agata cu disperare de asta.Poate multi au nevoie de asa ceva si ii fac sa treaca mai usor in viata peste momente mai mult sau mai putin usoare ,poate unii porfita de aceast lucru…prea multi de poate deja :)

User Gravatar
raulito said in April 1st, 2010 at 10:18 pm

ahh si acuma “torta asta” face turul RO ca si la promovarea Gillete?

User Gravatar
guerilla urbana said in April 2nd, 2010 at 5:47 am

l-as fi felicitat daca ar fi inchiriat un avion sa DUCA “lumina” care ne calauzeste din primarie, prefectura, etc. dar sa nici n-o mai aduca inapoi… aia da fapta buna.

apropo, ca nu citesc ziare, cine e minunatul care are bani de un avion, dar n-are de o bricheta?

User Gravatar
firoscosul said in April 2nd, 2010 at 7:36 am

O minune adevărată ca să zic așa, era dacă în loc de a închiria acel avion cu 19.500 lei (surse), ar fi dat de măncare la săraci, bătrâni, etc. Nu știu dacă apărea în ziare dar oricum milostivenie oricum se numește.
@Oana – acum 3 ani am fost la Ierusalim și crezi, nu crezi, cu telecomandă sau nu, întradevăr au luat lumină din acea grotă descidee, nișă, cum vrei să îi spui. Credința omului nu e pusă la încercare când vede așa ceva decât în sens pozitiv. Posibil ca tu să te înscri, cel puțin, în categoria negativiștilor, dar așa cum spunea și Cristian nimeni nu poate judeca în ce crede o altă persoană. Unii cred încă ….. Așa că dacă tot vine paștele lasă-ne să mai credem… în ceva. Iar pe cei care neagă așa doar de dragul negației îi compătimesc și zic :Iartă-i Doamne că nu știu ce fac. Sau poate știu că doar de aceea se îmbracă unii numai în negru…. Apropo: ouă ciocnești?

User Gravatar
firoscosul said in April 2nd, 2010 at 8:48 am

Pentru că tot vin sărbătorile ….bahice citiți cu atenție următoarele:
Pentru a știi de cine să te ferești în trafic, vezi lista cu numerele de înmatriculare ale Loganurilor Serviciului Rutier dotate cu radare nedetectabile. Ca și generalități, toate sunt de B și au în componență cifra 18, iar prima literă dintre cele trei este Z.
B 18 ZCK, B 18 ZCA, B 18 ZBU, B 18 ZBW, B 18 ZCI, B 18 ZCJ, B 18 ZBZ, B 18 ZBS, B 18 ZCN, B 18 ZCH, B 18 ZBV, B 18 ZCF, B 18 ZES, B 18 ZEX. Noile mașimi au toate dotările necesare, de la sistemul video radar mbil car permite stabilirea inclusiv a sensului de mers al drumului pe care s-a săvârșit infracțiunea sau contravenția, până la echipamentele e radiocomunicații, sistemele de avertizare optico-acustică și aparatul etilotest electronic.Valoarea totală a celor 12 autospeciale Logan se ridică la aproximativ 1,7 milioane de lei. Cei aflați în trafic trebuie să știe că nu se mai pot baza pe sistemele clasice de detectare, deoarece acestea nu pot detecta radarele noi. Sper să nu le întâlniți!

User Gravatar
Satmareanu said in April 2nd, 2010 at 8:52 am

@erikk
A, da?

@Adrian
Pai daca stii, atunci de ce nu-i dai in gat?

@Thorlundson
N-are treaba ca a aparut in IZ, putea sa apara oriunde. Este vorba de fenomenul in sine care este de o stupiditate fara margini si de faptul ca biserica este complice la el.

@Cristian
Divina, my ass, daca-mi este permisa exprimarea. 😉

@Oana
Exagerezi.

@raulito
Foarte probabil ca din fiecare comuna va astepta cineva la aeroportul Satu Mare ca sa ia lumina la randul lor.

@guerilla
Mircea Letiu, da sa nu ma intrebi cu ce se ocupa ca nu stiu.

@firoscosul
Exact asa, cu banii aia putea chiar sa aduca lumina in sufletul unor oameni.

User Gravatar
Cristian said in April 2nd, 2010 at 9:34 am

@Darius: totusi ce trista e lumea in care traim :
banii aduc lumina in sufletul oamenilor.

Eu incerc pe cat posibil sa imi fac bucurii care nu au leg cu banii, dar cu burta plina e usor de zis.(sunt constient de asta)

User Gravatar
Satmareanu said in April 2nd, 2010 at 11:32 am

@Cristian
Pentru un azil de batrani sau pentru o casa de copii banii aia chiar ar fi adus lumina zic eu. Da ai dreptate, traim intr-o lume trista.

User Gravatar
Nea Costache said in April 2nd, 2010 at 1:10 pm

Mai fratilor, nu zic, suntem crestini si se cuvine sa serbam crestineste toate sarbatorile noastre dar…in ultimii 20 de ani se face o propaganda religioasa cu diferite ocazii, de-a dreptul desantata, nu de putine ori, comparabila cu cea comunista de altadata! Nu e o inaugurare de cladire oficiala sau mai putin oficiala, a unei firme sau nu, sa nu fie sfintite de cohoarte de popi, “n”-spe mari sarbatori in care se aduc pe la biseici si manastiri importante moastele nu stiu caror sfinti, unde lumea se calca-n picioare care mai de care sa le pupe! Ce conteaza ca-i nus’ce epidemie de gripa fabbricata si aia sau nu in mintile unora, pupa toti, aceleasi moaste! Nu cumva, biserica ortodoxa incepe sa profite material de toate aceste sarbatori?
Biserica este subventionata de stat, mai precis din banii nostri, ai contribuabililor. Cu toate acestea, prea cinstitii slujitori ai Domnului, nu se sfiesc sa ceara taxe de loc simbolice pentru serviciile religioase, tocmai celor care le platesc salariile! Sa ma ierte Dumnezeu dar se profita prea mult de credinta romanilor, si asta tocmai de cei care o propaga.

In legatura u nenea care a inchiriat avionul, daca sunt banii lui, nu-i bai! daca insa sunt banii comunitatii, chiar e o problema!
Nu stiu daca mai trec zilele astea pe aci, asa ca iti urez tie si tuturor prietenilor mei satmareni, sarbatori fericite, alaturi de cei dragi!

User Gravatar
m3 said in April 2nd, 2010 at 3:45 pm

Departe de a fi evlaviosu’ standard sau macar cu veleitati de God lobby maker, ba uneori dimpotriva, dar metafora cu lumina are substratul real, fireste in masura in care Biblia povesteste fapte reale. Daca de atunci incoace mai e au ba flacara venita din metafizic sau e o manipulare imagistica, nu ma pronunt.
Asta nu inseamna ca nu blamez comportamentul laturalnic, chiar foarte stupid al unor frustrati de nimicnicia lor, in stradania de refulare sonora de sorginte umanitar-religioase. Sunt de acord ca e trist, dar asta nu e de azi. Sunt de asemenea de acord ca marea majoritate a pretinsilor credinciosi in “cele sfinte” au ca reper superstitii total laice. Reforma Bisricii, ramane deci, un subiect deschis… Asta fireste daca nu vom fi convinsi ca noi si actiunile noastre sunt un produs al marketingului.
Fusei adanc? Ok. Paste Fericit si cat mai aproape de autentic la toata lumea!

User Gravatar
tac'su said in April 2nd, 2010 at 4:28 pm

Articolul di ziar n-a aparut de 1 aprilie cumva ?
Oricum va doresc la toti sa fiti luminati la minte si la suflet .
Sarbatori pascale fericite !

User Gravatar
Adrian SM said in April 2nd, 2010 at 5:58 pm

E o fază veche cu I.Z. Oricum nu-i nai citesc decât cu totul ocazional. Păcat, pentru că mai acu vreo 7-8 ani era o trupă bună acolo….

User Gravatar
IONEL MESAROS said in April 3rd, 2010 at 5:23 pm

Fie ca Lumina Invierii Domnului sa va calauzeasca pasii spre incredere, lumina, iubire si speranta!
Paste Fericit !

Leave A Reply

 Username (Required)

 Email Address (Remains Private)

 Website (Optional)